Det her skal du huske, når du flytter hjemmefra

Når du flytter hjemmefra, er det måske en af de største omvæltninger, der sker i dit liv. Det er måske første gang, du skal ud og stå på helt egne ben. Måske har du været på udveksling i din skoletid, eller måske har du været på efterskole. Du har måske fået en forsmag på, hvad det vil sige at bo for sig selv. Der er ingen mor eller far til at skælde ud, når de ikke er tilfredse, men heller ingen mor eller far, når det kommer til at få hjælp.

Der er derfor en helt masse ting, man kan forberede sig på, inden man flytter hjemmefra for første gang. Det er vigtigt at have styr på inventar og især på køkkenudstyret. Der skal tænkes på pander, gryder og bestik – for der skal pludselig også laves mad. Dine forældre er der nemlig ikke til at have maden klar hver aften – det skal du selv stå for. Du skal derudover også selv stå for indkøb, tøjvask og rengøring. Der er mange pligter, men hvis du sørger for at forberede dig, før du flytter hjemmefra, kan du fange nogle af udfordringerne i opløbet, inden du møder dem, når du står alene på dine egne to ben.

Forbered dig inden du står i det

Øvelse gør mester. Dette er en læresætning, som gælder for alt. Hvis du skal flytte hjemmefra, er der en masse ting, du skal gøre, som du ikke nødvendigvis har gjort før. Du skal aflæse elmålere, betale regninger, sørge for indkøb af dagligvarer, lave mad, vaske tøj og gøre rent. Måske har du prøvet nogle af disse ting før, men hvis ikke, er der stadig råd at hente.

Inden du flytter hjemmefra, er det en god idé at få lavet én dag i ugen, hvor du står for at lave mad. Her skal du fortælle dine forældre, at du vil have mindst mulig hjælp, og at de kun skal hjælpe dig, hvis du spørger om deres specifikke hjælp. På denne måde får du øvet dig i at lave mad, og du kan samtidig også få mere input fra dine forældre, når du ønsker det. Du skal ikke være ked af det, hvis du laver fejl. Så har du nemlig begået den fejl, og vil på den måde være opmærksom på, at det ikke sker, næste gang du skal forsøge det samme. På den måde kan du lære af dine fejl og blive bedre til at lave mad.

Det samme gælder de ting såsom at vaske tøj. Hvis du derhjemme fra prøver at vaske dit eget tøj, vil du også blive mere erfaren. Angående madlavning er det også vigtigt at have styr på alt det udstyr, du skal have. Der skal være styr på tallerkener, bestik, glas, pander og andre køkkenredskaber. Der er mange beslutninger at tage – skal det være bestik i rustfrit stål og hvilken størrelse pande får jeg brug for? Disse spørgsmål kan nemt tages i opløbet, så det ikke kommer bag på dig, når du står på egne ben. Så husk; øvelse gør mester og overvej din udflytning nøje!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *