Gør din have hyggelig med disse tips

Der er mange danskere, der foretrækker deres have i en minimalistisk og ren stil ligesom deres indretning i hjemmet. Men når sommeren kommer, og solen står højest på himlen, er der mange danskere, der foretrækker hyggen frem for det kolde look, som der godt kan kendetegne skandinaviske hjem. Denne hyggelige atmosfære skulle vi gerne have transporteret ud i haven. Familien nyder måske at komme ud og få tændt op i grillen, imens børnene spiller fodbold i haven.

Men det er også vigtigt at have et sted at kunne samle sig, hvor man kan sidde, viklet helt ind i tæpper, og måske lytte til noget stemningssættende musik. Her kan der laves snobrød, eller man kan finde grillristen frem, som man kan stille ind over bålet, og på den måde har man utroligt nemt grillmad. Over et bål kan man have meget plads til en stor grillrist, og dermed kan hele familien være med til selv at grille det, de gerne vil have at spise. En anden oplagt mulighed er at anskaffe sig en havepejs, hvor man både har mulighed for at hygge og varme sig. Ligesom bålet kan man også sætte en grillrist på denne og tilberede aftenenes måltid her.

Sæt stemningen

En transportabel højtaler er et fint stykke udstyr at have, da denne både kan bruges inde i hjemmet, tages med på ferien eller farten samt bruges i haven. Ved hjælp af en trådløs højtaler kan du streame dine favoritnumre direkte fra din smartphone med den nye Bluetooth-teknologi. De modeller, man kan få i dag, kan tilmed også spille med en helt fornuftig lyd. Disse kan selvfølgelig fås i små størrelser, men også i store modeller, hvilket prisen naturligvis afspejler. Alt afhængigt hvad du er villig til at smide efter en højtaler, vil du få kvalitet og lyd herefter.

Aftener på terrassen

Om sommeren vil man højst sandsynlig komme til at spendere mange og lange aftener på terrassen, som selvfølgelig er mange danskeres samlingspunkt om sommeren. Her skal der holdes havefester for venner og familie – hvis bare der er godt vejr, bliver aftensmaden flyttet udenfor. Grillen bliver tændt, og der skal laves pølser og hvidløgsflutes. Mange kender det med, at alt røgen fra grillen ryger lige ind over middagsbordet, hvilket har fået en del til at lave et læhegn på terrassen. Her kan grillen bedre stå i læ inde i et hjørne, hvor det ikke forstyrrer selskabet.

Hvis man stadig gerne vil have noget inventar til terrassen, er der også gode muligheder for dette. En havepejs kan igen også stå her, omend i udkanten af terrassen, så den ikke tager for meget plads. Derudover kan du anskaffe dig et fedt havebord, der er rammen om din havefest.

Hvad enten du skal holde havefester, eller du bare skal hygge dig med familien, er det vigtigt at have styr på inventaret i haven. Der er mange flere muligheder end de nævnte, men dette er nogle solide bud på, hvordan du sætter hyggen i vejret i din have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *