Hundefoder – Hvilken slags skal jeg vælge?

Det kan være rigtig svært at finde ud af hvilken slags hundefoder, man skal vælge til sin hund, da der findes så mange forskellige varianter, og samtidig skal man være sikker på, at foderet opfylder alle hundens behov. Her kan du læse om nogle forskellige former for hundefoder, og hvad man skal være opmærksom på, når man skal købe hundefoder, og så kan du forhåbentlig blive inspireret til, hvad du selv skal købe til din hund. 

Skal jeg vælge tørfoder eller vådfoder?

I tørkost er energiindholdet pr. 100 gram højere end i vådkost, da tørkost indeholder cirka 7 – 8 % vand, mens vådfoder kan indeholde helt op til 85 % vand. Dette betyder også, at hvis din hund får tørkost, så skal den altid have adgang til masser af vand, da kosten ikke indeholder meget af det. Hunde, som får tørkost, får automatisk renset tænderne for tandsten, når de spiser, da foderet har så hård en konsistent. Hunde som får vådkost får ikke på samme måde renset tænderne ved at spise, da denne form for kost er blød. Hunde kan også få renset tænderne for tandsted ved at tygge på kødben, men tygger en hund ofte på hårde ben, kan det slide tænderne op, og så kan der opstå tandskader. 

Er det bedst at købe økologisk hundefoder?

Det er ikke nødvendigvis det bedste for din hund at købe økologisk hundefoder. At købe økologisk foder skåner miljøet, hvilket selvfølgelig er en god ting, men foderet kan også  indeholde uhensigtsmæssige ingredienser som korn, majs og andet stivelse, som din hund ikke har godt af at indtage. Dette betyder, at det kan være rigtig fornuft at købe økologisk hundefoder, så længe du også tjekker op på ingredienserne, så at du ved, at det er godt for din hund at indtage.

Er det muligt at lave mit eget hundefoder?

Det er helt bestemt en mulighed at fremstille sit eget hundefoder. På denne måde er du aldrig i tvivl om, hvad din hunds kost består af. Du skal dog sørge for at have helt styr på din hunds behov i forhold hvilke næringsstoffer, den skal have ind via kosten. Du bør ikke finde en tilfældig opskrift på hundefoder på nettet og gå efter den, da hunde har forskellige behov, og derfor kan én opskrift ikke være gavnende for alle hunde. Tilpas derfor de opskrifter du finder efter lige netop din hunds behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *