3 vigtige ting, som du bør blive klogere på ved nybyg

Skal du bygge nyt, for eksempel et nyt hus, så kan det være en god ide, at blive klogere på emnet inden man bare overlader det hele til en fagmand. Har man selv lidt viden om emnet, så sikrer man sig også, at håndværker eller lignende ikke bare snor en rundt om sin lillefinger. Ikke sagt, at de fleste håndværkere snyder, men blot, at det altid er en stor fordel at kunne forstå processen ved et byggeri. Har du lidt viden om byggeri og hvordan ting bør forløbe sig, så vil du også kunne sørge for en tryggere for dig selv under hele byggeforløbet. Læs derfor gerne med her, hvor du vil kunne læse lidt mere om, hvad du bør vide mere om ved nybyg.

Omfangsdræn eller ej

En af de ting, som folk ikke er sikre på, når de bygger nyt er, om de skal have omfangsdræn eller ej. Omfangsdræn sørger for at lede overskydende vand væk. Omfangsdræn er dog ikke altid nødvendigt ved nybyg. Dette er fordi, man nu til dags sørger for, at overside gulv ligger 150 millimeter over terræn og samtidig sørger for, at der er fald væk fra huset. Dette er en billigere og lige så god måde på, at lede vandet væk fra huset. Omfangsdræn kan dog i nogle tilfælde være det bedste. De bliver dog typisk brugt i eksisterende bygninger, som har fugtproblemer. I eksisterende bygninger kan man nemlig ikke bare lægge det eksisterede gulv i 150 mm fra terræn og lave fald og derfor er den bedste metode at lave et omfangsdræn.

Det juridiske spiller en stor rolle

Ved nybyg er det også en utrolig god ide, at have styr på det juridiske. Dette kan være vigtigt i tilfælde af, at der er byggefejl og efter nogle år er tegn på byggeskader. Her er det vigtigt at vide hvem der står med ansvaret og derfor også hvem der skal betale. I alle byggeprojekter er det generelt vigtigt, at have styr på hvem der har hvad af ansvar. Et eksempel kunne være, at du står og skal flytte ind i den nybyggede bolig og eventuelle fejl og mangler ikke er udbedret – her vil det være nødvendigt at vide hvad man har ret til. For her har man selvfølgelig ret til, at få udbedret fejl og muligvis erstatning. Derfor er juridisk hjælp og rådgivning og hjælp utrolig vigtig for, at du kan undgå ubehagelig overraskelser.

Rådgivning – god rådgivning er alfa og omega ved alle byggeprojekter

Før blev det juridiske nævnt, som noget der spiller stor rolle vidensmæssigt. Derfor er det, som juridisk rådgivning, lige så vigtigt med rådgivning til selve opførelse, valg af materiale og lignende ved nybyg. Er man ikke selv erfaren, så er god rådgivning alfa og omega for, at få præcis det resultat man ønsker. Uden god rådgivning får du ikke de bedste byggetekniske løsninger og du er på ingen måde sikret, at projektet bliver opført i henhold til dine ønsker og behov. Så sørg altid for professionel rådgivning.

Udgivet i Q&A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *