Diagram i Excel er en meget brugbar funktion

De fleste der har haft fornøjelsen af at arbejde med en computer vil sikkert vide, at der er den såkaldte Office pakke, hvor der er en række programmer inkluderet. Word er nok den mest kendte og mest udbredte af dem alle sammen. Det er her hvor man kan skrive opgaver eller hvad det nu måtte være. En af de andre programmer, som også er meget populære, er Excel. Excel er et såkaldt regnearksprogram. Her vil man typisk se folk have en masse forskellige data i form af tal eller bogstaver. Det kan godt komme til at se lidt uoverskueligt ud med al den data, hvis man ikke er vant til at kigge på sådanne ting ofte. Heldigvis tilbyder Excel en mulighed for, at man kan få lavet al den data om til noget meget mere enkelt, hvor alle vil kunne kigge med og samtidig være i stand til at forstå og overskue dataen. Det kan man gøre ved at vælge indsæt et diagram i dit regneark, og på den måde gøre dataen visuel.

Diagrammer gør det hele mere overskueligt

Diagrammer er som bekendt en måde at fremstille nogle data på. Og det gode ved diagrammer er, at de ofte er meget simple at se på, og man kan på den måde få gjort selv de mest komplicerede data til noget meget overskueligt ved hjælp af et diagram. Derfor må man sige, at diagram funktionen i Excel er en meget brugbar funktion – og hvis du virkelig vil se hvad man kan bruge det til skal du kigge her og se hvad de laver.

Det er hurtigere end at tegne det selv

Nogen vil måske tænke, at det da er meget lettere bare at lave et diagram i hånden i stedet for at skulle gøre det på en computer. Intet kunne dog være længere væk fra sandheden. For det første vil man skulle tegne diagrammet selv, og det kan sagtens komme til at tage en del tid hvis det skal være en flot udgave. For det andet, så skal man også selv sørge for at udregne al ens data, så man er sikker på, at ens diagram illustrerer dataene korrekt. Det slipper man for at gøre i Excel. I Excel vil ens data nemlig blive udregnet og sammenlignet således, at diagrammet har de rigtige forhold. Dette bliver gjort samtidig med at Excel udformer diagrammet, så man kan altså sige, at man på denne måde slår to fluer med et smæk, da man på denne måde for udregnet dataene og tegnet diagrammet på samme tid. Excel skal ikke bruge mere end 1-2 sekunder for hele denne proces, så det er altså i den gad tidsbesparende at lave diagrammer ved hjælp af Excel.

Så hvis man står i en situation og vil lave et diagram, så er det bare med at få startet Excel op. Det er hurtigt at lære, og det kræver ikke meget mere end et par klik før at ens diagram toner frem på skærmen. Det er derfor uhyre nemt, og samtidig er det så tidsbesparende at man næsten skulle tro at det var løgn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *