Få Mere Energi I Hverdagen

Træthed. Vi kender det alle sammen godt som noget af det værste og mest irriterende. Det er ikke altid helt til at sige hvorfor, men for mange virker det som om at de er trætte hele dagen. De spiser og drikker, og sover også om natten, men alligevel er det som om at det ingen effekt har.
Heldigvis findes der flere måder hvorpå du kan få mere energi i hverdagen – og her får du et par af dem.

Få en ordentligt nattesøvn

Det siger næsten sig selv at hvis du skal være frisk om morgenen skal du også sove godt om natten, men rigtig mange mennesker prioriterer ikke deres søvn. De går for sent i seng om aftenen, ligger med mobilen lige inden sengetid (eller bliver måske endda vækket af SMS’er) og ligger i en dårlig seng.
Kig på din egen seng – er den god? Er den mere end 10 år gammel eller er den efterhånden ved at blive ujævn? Så skal den nok til at skiftes. Ifølge http://www.boxmadras.com kan en boxmadras holde i op til 10 år hvis man passer godt på den, men hvis ikke du har gjort det skal du nok til at have den skiftet, i hvert fald for din nattesøvns skyld.

Spis noget godt om morgenen

Mange af os spiser ikke morgenmad. Vi er lige vågnet, har måske lidt travlt, eller også får vi kvalme bare ved tanken om at skulle have noget mad ned i maven så tidligt på morgenen. Men det er faktisk en stor fejl, og rigtig synd. For en af de nemmeste måder at få energi til dagen på er at spise et godt soligt morgenmåltid.

Og her snakker vi ikke bare hurtige kulhydrater som noget chokomüsli eller noget hvidt brød med smør. Nej, et rigtigt solidt og nærende måltid. Det kan være havregrød, eller bacon og æg, måske nogle bananpandekager (bagt på æg). Mulighederne er mange, så det er bare om at komme i gang med at spise.
Det kan godt være lidt svært at vende sig til i starten, men en god måde at gøre det på er at starte med at drikke noget vand så snart du vågner. Efter et par dage kan du skifte vand ud med mælk, og efter et par dage mere kan du tilføje en banan. Nu får du et stort glad mælk og en banan når ud vågner, og det er da meget godt. Så kan du tilføje f.eks. et hårdkogt æg du har kogt og pillet dagen før, og så er du godt på vej til en dag fuld af energi.

Kulde er godt

De fleste af os kan ikke lide kulde. Det er koldt, man begynder at ryste, og man har bare lyst til at lægge sig ind under dynen. Men faktisk er kulde en rigtig god måde at komme i gang med dagen på, at få fjernet den der morgentræthed der ellers kan snige sig med op af formiddagen, og sørge for at få en god og energisk start på dagen.
Sørg for at det vand eller den mælk du drikker om morgenen er isnende kold. Ikke noget med at lade den stå og blive lunken, det er direkte fra køleskab til mund, evt. med et par isterninger i.
Når du vågner så sørg for at hop op af sengen og hen og åben vinduet. Det er koldt ja, men stikker du hovedet ud i sådan en kold forårsmorgen (eller endda vintermorgen) ja så skal du hurtigt blive frisk. Det er brutalt, men det er effektivt.

Og man kan ikke sige brutalt og effektivt uden at sige isbad. Her vågner du med statsgaranti op – hvis altså du kan finde nok selvkontrol til at tænde for vandet.

Følger du disse tre råd om nattesøvn, morgenmad og kulde skal du nok komme til at få masser af energi i hverdagen – held og lykke med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *