Juice Er Det Nye Sort

En ny trend er på vej. Den har gået sin sejrsgang i både Amerika og Tyskland, og nu kommer den så også til lille Danmark. Vi snakker selvfølgelig om intet mindre end juice.

A hva – juice?

Ja du læste skam rigtigt. Trenden handler nemlig om noget så kedeligt og u-trendy som juice. Alligevel er juice blevet voldsomt populært over de seneste år, en trend der bare ser ud til at blive ved og blive ved og blive ved.
Det lader nemlig til at folk langt om længe har fundet ud af at juice både smager godt, er voldsomt sundt, og kan laves af andet end appelsiner og æbler.

Herhjemme er der kommet masser af cafeer op hvor man kan få juice – juicebarer kaldes de også, og Joe & The Juice er nok den kendteste af disse, hvor Joe selvfølgelig refererer til det amerikanske slang-udtryk for kaffe, og Joe & The Juice er således en kombineret juice- og kaffebar. Det var én kæde, men rundt omkring i de danske byer er der også åbnet et utal af små juicebarer.
Med anderledes juices som en chili-ingefær-juice eller en melon-honning-mango-juice udfordrer de alle de kendte fordomme og procedurer omkring juice og udvider hele tiden grænserne for hvilken slags juice man egentlig kan lave.

Voldsomt sundt

Juice er nemlig voldsomt sundt, og laver man det på den rigtige måde bevarer man de fleste af frugtens vitaminer og mineraler. Det vil sige at hvis du f.eks. skal vælge mellem en kop kaffe eller et glad juice vil det være meget sundere for dig at vælge juicen. Med det voksende sundhedsfokus der er for tiden er det utroligt populært at vælge det sunde, og man ser da også masser og masser af Instagram-billeder af unge piger (og også drenge) der poserer med deres juice.
Grunden til juice måske aldrig rigtig er blevet kædet sammen med sundhed er nok at vi herhjemme kun har tradition for at lave æble og appelsin juice. Men når man begynder at putte ingefær og andre spændende ting i sker der altså noget med sundheden i juicen, og vælger man grovere frugter eller enddog grøntsager får man også en masse forskellige næringsstoffer derfra.

Lav din juice selv

At “slow juice” eller – sagt på en anden måde – at lave sin juice selv ved hjælp af en slow juicer er det sidste nye skud på juice trenden. Tidligere var det besværligt og dyrt at lave juice hjemme, men med introduktionen og lanceringen af det nye produkt en slow juicer kan enhver lave juice hjemme både nemt og hurtigt. Det man gør er at man bare putter sin frugt og sine grøntsager i maskinen, og så tager slow juiceren simpelthen og maser saften ud af den. Den kan få saft ud af selv hårde ting som mandler og broccoli, og er en meget nem måde selv at lave lækker juice som man kender det nede fra sin lokale juice bar. De maskiner som de bruger nede på juice baren (hvis de da ellers gør det ordentligt – nogle blender også deres juice men her ilter den hurtigt og en del vitaminer går tabt) er faktisk bare store udgaver af en slow juicer.
Hvis man gerne selv vil have en slow juice kan det godt anbefales at besøge en slow juicer guide da der for det første er masser af forskellige modeller at vælge imellem og for det andet er stor prisforskel blandt forhandlerne af hver model.

Vi kommer nok aldrig så vidt at vi får juice i stedet for skolemælk i skolen, og det er nok også meget godt, men der er vist ingen tvivl om at juicekulturen i Danmark er kommet for at blive, til glæde for vores alle sammens sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *