Hold dig i form, selvom du er senior

Som ældre er der mange dejlige ting, som du forhåbentligt kan se frem til. Blandt andet kan du bruge din nye fritid på at omgive dig med børnebørn, som du kan passe og tage dig af. Du kan også begynde at dyrke den hobby, som du altid har drømt om.
Der bliver også mere tid til vennerne og tid til at gå til kulturelle arrangementer. Alt dette er dog betinget af, at du er en nogenlunde velfungerende og frisk senior. Kroppe skal så at sige makke ret.

Du skal passe på din krop

Der er mange ældre, der tror, at de ikke har nogen bestemmelse over, om de kommer til at få en sund krop eller ej, når de bliver senior. Men det er faktisk en udbredt myte. Selvfølgelig kan man ikke forhindre pludselige sygdomme eller uheld.
Men man har faktisk et ret stort ansvar for at holde sin krop sund og i form, både i ens ungdom, men bestemt også i ens alderdom. Det gør man allerbedst ved at motionere. Motion styrker konditionen, giver mere udholdenhed og gør kroppen mere stærk og stabil helt generel.

Find en form for motion, der passer til dig

Når det så er sagt, så er der selvfølgelig ikke nogen forventning om, at du skal springe op hver morgen og løbe 20 kilometer. Det er selvfølgelig ikke sådan, det fungerer. Du er nødt til at tilpasse din motion til, at du nu er blevet en senior.
Således skal du altså finde en form for motion, der passer til dig, dit niveau og din situation. Du må ikke overvurdere dig selv, men du skal heller ikke undervurdere, hvor meget du kan. Så får du nemlig ikke noget ud af det, når du motionerer.

Tag en daglig tur på motionscyklen

For rigtig mange ældre er noget som en motionscykel et rigtig godt bud på en sund, overskuelig og effektiv motionsform. For det første fordi du selv kan køb en motionscykel, der så kan stå i dit hjem. Det gør det nemt og ligetil at få dyrket motion.
For det andet fordi en motionscykel er en god måde at træne lidt af det hele på. Her bliver kredsløbet, lungerne, hjertet og ikke mindst musklerne alle udfordret på en god måde. Samtidig er der noget hyggeligt over det, fordi det minder om en rigtig cykeltur.

Gå til en sport sammen med vennerne

Når du er senior, så står du i den dejlige situation, at du og en masse af dine venner sikkert er gået på pension på nogenlunde samme tid. Det giver dig en oplagt mulighed for at involvere dine venner i dit fortsæt om at dyrke mere motion. Klik her for at læse mere.
Du kan for eksempel overtale dem til at gå til noget med dig. Det kan være alt fra dans, yoga, stolegymnastik og svømning til en holdsport, hvor i skal kaste en bold rundt. I kan helt sikkert finde et hold, der passer godt til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *