Hvorfor egentligt trimme skægget?

Når du bærer skæg, skal den også trimmes. Du kan selvfølgelig vælge at lade den vokse, som en nordindisk Sikh, de trimmer aldrig deres skæg. Men det er lidt sandsynligt, at din kæreste, din familie eller venner, bliver glad for det. Medmindre selvfølgelig, din kæreste er en Sikh kvinde, eller mand.
Dit skæg vokser med ca. 0,3 mm i døgnet, i gennemsnittet. Ligesom alt andet kropshår, og også neglene. (Som rent faktisk er af det samme materiale som dit hår) Det vil sige, lidt over 2mm om ugen, og lidt over 1meter om året. Din gennemsnitlige livsforventning er på ca. 83 år. Derfor kan vi antage at dit skæg vokser sig i alt ca. 65 meter lang i løbet af dit liv.
En skægtrimmer klipper i gennemsnit klipper 1-2, maks. 3 millimeter af dit skæg, hver gang du trimmer skægget.
Nej, det kan du selv regne ud, hvor mange trimninger det bliver i løbet af dit liv.

Hvilken skægtrimmer skal du vælge?

Det kommer meget an på hvilken slags skæg du har. Hvilken type hår du har, og hvordan du vil trimme dit skæg. Tykkelsen og styrken af skæghår kan variere meget. Generelt er røde hår de tykkeste og mest stride. Så kommer sort hår. Lyst hår er tyndest og blødest, som regel. Men alle regler kender til undtagelser. Pluk et hår eller to fra dit skæg og tag tjek hvor tykt der er, hvor meget det krøller og hvor spændstig det er.
Kraftigt, spændstigt hår har også brug for en kraftig skægtrimmere. Blødt hår kan klares med en mindre kraftig trimmer. Men der findes også forskellige slags skægtrimmere med hver deres fordele og ulemper. Her findes gode råd til valg af skægtrimmer.

Kategorier af skægtrimmere

www.mandens.dk kan du finde tests af forskellige skægtrimmere, men her et kort overblik:

  • Roterende blade er de mest udbredte trimmere. De er også de mest alsidige skægtrimmere og kan bruges til stridt og kraftigt hår. De pløjer sig let igennem tyk hårvækst og er det rigtige valg når du ikke trimmer dit skæg hver dag. Denne teknologi bruges også til de fleste barbermaskiner.
  • Foil shave trimmere er til mere blødt og tyndt hår. De bruges til præcise men korte trim. Gode til daglig brug, men ikke til kraftigt og strittende hårvækst.
  • Våd og tør – Wet and dry skægtrimmere er dem du kan bruge i bruseren eller i badekarret. Det kan ellers ikke anbefales med elektriske skægtrimmere. Selv de batteridrevne kan give dig en ordentlig lussing. 220V trimmere er livsfarlige i kontakt med vand. Wet and dry trimmere findes også med batteri, men de er altid vandfaste og sikre at bruge med vand.
  • Vakuum skægtrimmere er de seneste skud på stammen. De så dagens lys omkring 2012. Du kan selv prøve at lave en vakuum-skægtrimmer: læg en hvilken som helst skægtrimmer ved siden af støvsugeren og lad dem være alene i et par timer. Hvis du er heldig, vokser det måske en lille støvsuger på din skægtrimmer frem. Just kidding, selvfølgelig. Men de er skægtrimmere med små støvsugere monteret på. Om ikke andet, kan det være underholdende at lege med sådan en lille fyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *