Indret dit hjem med de nyeste, skandinaviske trends

Den skandinaviske indretningsbølge lever stadig i bedste velgående. Trends kommer og er populære i et par sæsoner, inden de bliver skiftet ud med nye trends. Men der er nogle klassiske materialer og stilarter i de nordiske hjem, der har været populære så længe, at de er i den skandinaviske indretning for at blive. På samme måde som træborde, flotte lamper, monokrome farver og industrielle elementer længe har været en del af den skandinaviske identitet.

Friske farver eller naturlige nuancer?

Selvom den skandinaviske indretning er kendt for sit minimalistiske og farveneutrale udtryk, er farverne i de sidste par år begyndt at snige sig ind i de små og lyse hjem her i norden. Vægge bliver i højere grad malet i en kontrastfarve, mens enkelte elementer i indretningen gerne må være i andre farver end bare hvid, beige og brun. Det er ikke helt uvant at sofaborde, krukker, lamper og andre elementer i indretningen, som møbler, købes i friske farver, der giver rummet et mere moderne udtryk. Det er ikke længere helt uvant at se blå eller lyserøde sofaer, samtidig med at der bliver produceret møbler i flere forskellige farver end før. Få mere inspiration til at vælge møbler og indretning her.

Marmor, træ og velour

I de senere år har skandinavisk indretning handlet meget om brugen af anderledes materialer, hvor især naturen har spillet en stor rolle. De grove og industrielle materialer kombineres med bløde og hyggelige materialer som velour og fløjl på tekstilerne, og sammen skaber det et unikt udtryk. Både på sofaer, tæpper og gardiner eksperimenteres der med farver og materialer. Især borde med marmorplader har fundet vej ind i stuen. Tidligere blev marmor kun brugt i køkkener og badeværelser, men nu har det luksuriøse materiale fundet vej ind i stuerne, som en lækker overflade på både sofa- og spiseborde. Se flere eksempler på marmorborde her.

Vis personlighed gennem dine møbler

Vores hjem skal afspejle hvem vi er. Hjemmet skal ikke længere være upersonligt og ligne alle andres, nu skal man i stedet kunne se hvem vi er, gennem de ting vi omgiver os med. Sjove plakater, anderledes spejle, fine nips og unika brugskunst er alle med til at vise verden hvem man er. Det kan betale sig at lede efter det helt rigtige møbel til hjemmet, og ikke bare købe det første man finder. Mange beslutter sig for et ”statement piece”, et ekstra lækkert møbel, der ofte er dyrere, men som fungerer som blikfang og virkelig giver rummet et særligt løft.

Møbler og boligtilbehør i skandinavisk design

Skandinavisk design er kendetegnet ved rene og slanke linjer, lyse nuancer og masser af luft i designet. I stor modsætning til andre landes brug af mørkere træ og generelt større møbler til større hjem, er skandinaviske møbler designet til de små, lyse hjem som de fleste danskere har. Møblerne skal være praktiske og holdbare, men skal samtidig se godt ud og passe ind i hjemmets personlige stil. Den skandinaviske stil og design er blevet kendt over hele verden og er efterhånden efterspurgt mange steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *