Vælg den rigtige kontorstol til ryggen

Det at have ondt i ryggen er efterhånden ved at blive et problem for flere og flere danskere, og det skyldes i høj grad at mange af os bruger over 8 timer ved en computer hver evig eneste dag. Det er kroppen ikke bygget til, den er jo lavet til at være ude på sletterne og ude i skovene og jage. Den kan godt lige klare det hvis man har en ordentlig stol og en ordentlig rutine, men har man ikke det er det rigtig hårdt for kroppen. Derfor er det altså alfa og omega at du får valgt en ordentlig kontorstol – det er det møbel du ubetinget tilbringer mest tid i i løbet af dit liv.

Vi har derfor været inde på Dansk Kontorstole Forsyning og kigge lidt på deres stole, for at vise hvad man skal være opmærksom på når man skal vælge en stol.

Kontorstole med høj ryg

Den første kategori vi støder på er også en af dem der er bedst for ryggen, nemlig kontorstole med høj ryg. Det er stole hvor ryggen er så høj at den går helt op over hovedet – sidder du i den kan dem bag ved dig ikke se at der sidder nogen i stolen.

Det gode ved den slags stole er at hvis man finder den rigtige model og sidder ordentligt i den kan man få støttet helt ryggen og også nakkepartiet.

Det dårlige ved det er så at det kræver lidt tilvænning at sidde så man sidder helt optimalt, så hvis ikke man koncentrerer sig i starten og opbygger en vane kan den faktisk ende med at gøre mere skade end gavn.

Kontorstole med lav ryg

Det næste man så kan kigge på er så modsætningen, nemlig kontorstole med lav ryg. Her finder man stole, man kan vel næsten kalde dem de klassiske stole, hvor ryggen er mellemhøj og altså ikke går op og støtter nakken. Det gode ved de her stole er at det er lidt sværere at komme til at sidde forkert i dem, den måde de er bygget op på gør nemlig at man sådan helt naturligt sidder godt i dem uden at belaste ryggen for meget.

Det dårlige ved det er så at de ikke støtter nakken, skuldrene og toppen af ryggen, så hvis man sidder på en måde hvor disse regioner har brug for særlig støtte kan det være at man skal finde en anden stol

Chefstole

Chefstolene er de lækre kontorstole. Det er dem cheferne eller dem der vil sidde rigtig godt sidder, og ud over at de er rigtig lækre er de her stole altså også rigtig gode for ryggen. Det er bare noget med at det at der er brugt ekstra kræfter på at lave stolene der kommer igennem til designet. Man sidder godt og chefagtigt og får ikke ondt i ryggen med sådan en stol.

Kontorstole uden hjul

Man kan også godt købe kontorstole uden hjul, eller det som de fleste andre vel i virkeligheden bare ville sige var en almindelig stol. Men det er en kontorstol i designet, det er bare fødderne der er anderledes.

Det gode ved sådan en stol er at hvis du er en af dem der har svært ved at sidde stille for du god hjælp til det med sådan en stol her. Du har ikke mulighed for at køre rundt og dreje til højre og venstre, men bliver tvunget til at sidde stille på din numse.

Det dårlige er så bare at det er ekstremt ufleksibelt, og hvis du sidder bare lidt skævt og er for doven til at rette det kan det have store konsekvenser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *